תזונה בהנקה- מה שכל אם מיניקה צריכה לדעת
מה מותר לך לאכול במזן ההנקה? ממה רצוי שתימנעי? האם ביצים וכרובית באמת יכולות לגרום לתינוק לגזים? והאם מה שהדודה סיפרה לך באמת נכון? אם את עושה את צעדייך הראשונים כאם מניקה, הבלבול וודאי מציף אותך ותחושת אי הוודאות בטח מוציאה אותך מדעתך. על מנת לעשות לך קצת סדר בבלאגן, לפנייך כמה דברים שכדאי לדעת על התזונה האידיאלית עבורך.
חמש עובדות שכדאי לדעת על תזונה בזמן ההנקה
- אם תצרכי במסגרת התפריט התזונתי שלך בזמן ההנקה את כל המינרלים, הוויטמינים והאנרגיה הדרושים לגופך, תוכלי להיות סמוכה ובטוחה, כי התינוק שלך ייהנה מחלב עשיר ובריא, שימלא את ייעודו לשמור על גופו של תינוקך ולהפוך אותו חסין יותר למחלות, חיידקים וזיהומים חיצוניים.
- התפריט המומלץ לנשים מיניקות אינו שונה מזה המומלץ לכלל האוכלוסייה והוא אמור להתבסס בעיקר על פחמימות מדגנים מלאים, על ירקות, על ביצים ועל פירות.
- אם לא תגיעי חלילה למצב של תת-משקל או תת תזונה, גופך ימשיך לייצר חלב בריא גם אם התפריט שלך לא יהיה מאוזן במאה אחוז וגם אם לא תצרכי סוגי מזונות הכוללים את כל אבות המזון. במילים אחרות, את לא צריכה להיות "פנאטית" באשר לתפריט היומי שלך ומותר לך בהחלט "לחטוף פה ושם" מאכלים שהערך התזונתי שלהם הוא נמוך מאוד.
- הנקה היא לא זמן טוב לפתוח בדיאטות כאסח שהיית נוהגת לעשות בצעירותך. רצוי שתדעי שגם מבלי להתאמץ, בעת ההנקה את תשילי את הקילוגרמים המיותרים שהעלית בזמן ההריון.
- הרבי לשתות מים. חלב אם מורכב במידה רבה ממים ועל כן ככל שתרבי לשתות כך תסייעי לגופך לייצר את חלב האם הדרוש לתינוקך. 12 כוסות מים בממוצע מידי יום הם כמות מספקת של צריכת מים יומית במהלך ההנקה.
להקשיב לתבונת הגוף שלך
לצד כל ההמלצות והטיפים המובאים לעיל זכרי, כי בסופו של יום, אף אחד לא מכיר את גופך טוב ממך וכי לא תוכלי למצוא כל גורם מקצועי, גם לא זה המוסמך ביותר ובעל הניסיון הרב ביותר, שיכיר את תינוקך טוב ממך. לכן, חשוב שתלמדי גם להיות קשובה לגופך ולצרכים של תינוקך. עקבי אחר הרגלי היניקה של התינוק שלך, אחר האופן בו ההנקה משפיעה עליו, אחר סיפטומים שהוא עלול לפתח שנראים לך לא שגרתיים ואחר ההשלכות שיש להנקה עלייך. אם תלכי אחר הקול הפנימי שלך ותוכלי להתחבר לתבונת הגוף שלך, גם אם לא תיצמדי להמלצות שקראת במאמר זה ו/או בכל הזדמנות אחרת, את תדעי בדיוק מה נכון לך ולתינוק שלך.