לקראת החזרה לעבודה: איך מרגילים את התינוק למטפלת החדשה

חודש פברואר הוא בדרך כלל תחנת כניסה לגנון או לקליטה אצל מטפלת. בדיוק באמצע השנה, אחרי שמסתיים הסימסטר הראשון בגן ובבית הספר, רבות מאיתנו מחליטות לחזור לעבודה ולסיים את חופשת הלידה. התהליך של חיפוש מסגרת לתינוק הקטן, ראיונות עבודה עם מטפלות וביקור בגנונים ופעוטונים מתחיל הרבה לפני נקודת האמצע הזו. כך גם תהליך ההסתגלות למציאות החדשה.

ממש כמו שאת מתרגלת להתמודדות חדשה, כך גם התינוק שלך – לומד להכיר מציאות שבה את לא נמצאת לידו בכל רגע. הוא זקוק לחום, להכוונה, לעזרה בהתקדמות ולהרבה אהבה. דברים שמעתה והלאה יקבל לא רק ממך ומהמשפחה האוהבת, אלא גם ממטפלת, מגננת וממורה.

התחילי את ההסתגלות במפגשים קצרים:
עוד לפני שאת חוזרת לעבודה, תני לתינוק זמן להתרגל למטפלת או לצוות המעון. קחי אותו למפגשים במעון או קבעי עם המטפלת זמנים שבהם היא מגיעה לבקר. עשי זאת באופן הדרגתי, כלומר בתחילה לזמן קצר ולאחר מכן לזמנים ארוכים יותר.

ההסתגלות היא הדרגתית ולכן בתחילה כדאי שתהיי נוכחת בכל המפגשים ובהמשך קחי צעד אחורה ותני למטפלת לקחת את המושכות, כך שהתינוק יתרגש למגע שלה, לקול שלה ולפעילות משותפת. כדאי להגיע למועד שבו את מסיימת את חופשת הלידה לאחר שהתינוק פגש את המטפלת או ביקר במעון ומכיר את הצוות.

היעזרי במשאבת חלב כדי להעניק לתינוק תזונה איכותית גם בהיעדרך:
אחת הבעיות שאיתן מתמודדות אימהות לאחר חופשת הלידה היא סוגיית ההנקה. הן רוצות להניק את התינוק ולהעניק לו בכך את התזונה הטובה ביותר, אך מתקשות לעשות זאת מרחוק. שאיבת חלב אם באמצעות משאבה טובה היא הפתרון הטוב ביותר.

כדאי למצוא משאבת חלב איכותית ולהתחיל לשאוב מנות חלב מספר ימים לפני סוף חופשת הלידה. במפגש מקדים עם המטפלת כדאי להנחות אותה לגבי סדרי הארוחות ואף לאפשר לה להאכיל את התינוק מבקבוק, כך שהוא והיא יסתגלו למצב החדש.

היי זמינה בימים הראשונים:
למרות שמדובר בחזרה לעבודה, ברוב מקומות העבודה יבינו שאת נמצאת בתהליך הסתגלות יחד עם התינוק שלך ויאפשרו לך להיות זמינה יותר. כך תוכלי להגיע ולבדוק שהכל בסדר, להיות בקשר טלפוני עם המטפלת ולעמוד לרשותה בשאלות ובכל עניין.

במהלך היום כדאי לשמור על ריחוק ולא להציק למטפלת, אלא לתת לה לעשות את שלה ולהתעדכן באופן שוטף שמה שקורה בבית. עם זאת, כדי לוודא שאין בעיות מיוחדות עם המטפלת כדאי להגיע ולבדוק לפחות פעם אחת מה קורה באמצע היום, אם זה אפשרי.

ביסוס של מערכת יחסים טובה עם המטפלת, מערכת של אמון ושל הבנה, תאפשר לך להרגיש טוב יותר ותעזור גם לתינוק שלך להתרגל למצב החדש.