אין מחקר אחד בעולם שלא מצביע על היתרונות המרובים הטמונים בהנקה. מליוני נשים ברחבי העולם בוחרות להניק את תינוקן, שמקבלים את ההזנה המומלצת ביותר עבורם בחדשים שלאחר לידתם. יחד עם זאת, לא תמיד יכולה האם המניקה להיות נוכחת בזמן ההנקה. למרבה המזל נמצאו פתרונות גם לכך, וכיום כל אם מיניקה יכולה להמשיך ולהבטיח לתינוקה חלב אם , רק שאוב ומאוחסן בבטחה. הטעם אותו הטעם, הערכים אותם הערכים. השאלה הנשאלת היא רק, כיצד ומהי הדרך הנכונה ביותר לאחסן חלב אם?
שמחת בית השואבה
חזרה לעבודה, היעדרות מהבית או סתם רצון לישון בלילה הן רק חלק מהסיבות שבגינן לא תמיד יכולה האם המיניקה להמשיך ולהניק את תינוקה. כדי להבטיח לו חלב אם טעים, מזין ועם ערכים תזונתיים גבוהים, הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות שאיבת החלב ואחסונו, עד לזמן בו יש צורך להאכיל את התינוק. עם חלב שאוב, יכול גם האבא להאכיל את התינוק ולהעמיק את הקשר עימו, כמותו גם הסבתא או המטפלת.
חשוב לזכור לשמור על סטריליזציה מוחלטת של המשאבה ולהבטיח את מירב הנקיון עבור תינוקכן. ברוב משאבות ההנקה תמצאו את ההמלצות היעילות ביותר לחיטוי, סטריליזציה וייבוש, כמו גם את הדרכים האפקטיביות ביותר לשאיבת החלב. למשל, לבצע את השאיבה בשעה רגועה ונינוחה, להשתדל לעשות את מירב השאיבה בשעות הבוקר, אז ייצור החלב הוא מוגבר ופרקי הזמן המומלצים לכל שאיבה.
מיותר להוסיף כי שאיבה מקלה על גודש בחזה, מסייעת לשמור חלב שהתינוק לא סיים בעת ההנקה ומשמשת לכל מצב בו אתן נדרשות להיעדר מסביבת התינוק.
אם אתם יודעות כי בקרוב תשובו לעבודה או ללימודים מומלץ להתחיל לשאוב מראש, לפני החזרה לעבודה ולהתחיל לחשוב על אחסון חלב שאוב מבעוד מועד. תוכלו לסגל לעצמכן זמני שאיבה קבועים, עוד בעת היותכן בבית. למשל, מייד לאחר ההנקה, כשיש עוד חלב, כדאי להמשיך ולשאוב אותו ולהעבירו לאחסון.
מחסן לבן – מתכוננות לחזרה לשגרה
אז התחלתן לשאוב, נערכתן בעוד מועד לתקפה בה תיעדרו מהבית. עכשיו נשאלת השאלה מהן הדרכים הטובות ביותר של אחסון חלב אם.
תוכלו לעשות זאת בכמה דרכים, שהבולטות ביניהן הן:
· שקיות אחסון
· מיכל אחסון- עדיף מזכוכית
אם בחרתן בשקיות אחסון, מלאו אותן עד החצי. באופן זה, בעת הפתיחה של השקית לא תסתכנו בשפיכה של חלק מהחלב ובזבוז שלו. חלק משקית האחסון נסגרות באמצעות פס סגירה. אם אין להן פס כזה, תוכלו להשתמש בקליפס רחב.
אם בחרתן במיכל אחסון, וודאו כי הוא סגור הרמטית.
מוצרים נוספים שיקלו על שאיבה ואחסון תוכלו למצוא בחנות שלנו
אחסון חלב – כך תעשי את זה נכון
דרכי האחסון המומלצות ביותר הן בהקפאה, כלומר בפריזר. חלב אם קפוא הוא טוב לשימוש לתקופה של עד ארבעה חודשים. מידות הקור המומלצות ביותר הן 15 מעלות, מה שאומר שכדאי לשמור את החלב בדלת של תא ההקפאה ולא בתא ההקפאה עצמו.
אחסון חלב אם במקרר יהיה טוב לשימוש עד ארבעה ימים מיום השאיבה.
חלב שאוב שנותר בטמפרטורת החדר צריך להיות בשימוש עד ארבע שעות לאחר השאיבה שלו, אחרת יש לזרוק אותו.
תהליך החימום של חלב אם שאוחסן במקרר או בפריזר צריך להיות עדין וזהיר. הדרך המומלצת ביותר היא לשים את השקית או המיכל בתוך מים חמים ולהמתין שהחלב יתחמם. הטמפרטורה המומלצת שאליה החלב צריך להגיע היא 37 מעלות.
ממה כדאי להימנע?
המנעו חד משמעית מלחמם חלב שאוב במיקרוגל. מכשיר זה אינו מחמם מוצרים באופן שווה ועלול לחמם מאד חלק מהחלב ולא לחמם כלל חלק אחר. מעבר לטעם הלא אחיד, חלב רותח עלול לגרום לכוויות. המלצה נוספת היא לא להרתיח או לבשל את החלב מאחר ובאופן זה כל הערך התזונתי של החלב יאבד.
אחסון חלב אם הוא דרך נהדרת להעניק לתינוק את כל מה שהוא זקוק לו מבלי לוותר על כך, גם אם אינכן נמצאות בבת כדי להניק אותו פיזית. זוהי גם דרך נהדרת לחלוק בחוויית ההאכלה את אבי התינוק ואחרים. אחסון חלב שאוב מעניק לכל אמא מיניקה את החירות לצאת לעיסוקיה, מבלי להיות מוגבלת בלוחות זמני ההנקה של תינוקה.