כך תסגלו לתינוק סדר יום קבוע

החודשים הראשונים של התינוק הם לרוב גם חודשי חופשת הלידה. "חופשת הלידה" היא אמנם מונח שמצייר לכל מי שלא היה שם תמונה של חופש, ללא עבודה וללא אחריות, אבל למעשה התקופה הזו טומנת בחובה ביסוס של אחריות מהותית – האחריות לתינוק שלך.

הלילות ללא השינה, ההאכלות התכופות, הבילוי בבית והצורך לצאת ולנשום אוויר, כל אלו מכתיבים ניהול נכון של השגרה, של אותה "חופשת לידה" שאינה כלל חופשה, אלא לעיתים מרגישה כמו עבודה במשרה מלאה. איך מקלים על התהליך? מסגלים סדר יום קבוע, שנכון לך ונכון לתינוק שלך.

מתחילים מגיל אפס
הטיפ החשוב ביותר להטמעת סדר יום קבוע הוא להתחיל מגיל אפס. לא כדאי להגיד "ניתן כמה ימים של הסתגלות", "נחכה עוד קצת כדי שהוא יגדל ויתרגל לבית" או "אתן לעצמי כמה ימים לביקורים וברכות".
סדר יום קבוע חשוב לסגל כבר מגיל אפס. זה יקל על ביסוס הרגלי שינה טובים לתינוק, מה שבסופו של דבר יקל גם עליך ויאפשר לך לנוח למשך שעה ויותר בכל פעם, זה יאפשר לך להרגיל את התינוק ליציאה קבועה מהבית, דבר שהוא ללא ספק חיוני לך ולשפיותך.

מנהלים סדר יום שנוח לו…אבל גם לך
סדר היום צריך להיות מוכתב על ידי שני אנשים: את והוא. התינוק שלך קם בשעה מסויימת, אוכל ארוחת בוקר בשעה מסוימת, ממשיך לשעת ערות אחת או שתיים, חוזר לנמנם ומתעורר לקראת הנקת הצהריים. כך עד לשעות הערב ומשם לשנת הלילה שלאט לאט מסתדרת. בתוך סדר היום של התינוק, כדאי להתחשב גם בסדר היום שלך. מתי תרצי לצאת החוצה להתאוורר? מתי לאכול ארוחה מסודרת? מתי לנוח קצת בזמן שהתינוק ישן? התאימי את סדר היום גם לצרכים שלך.

איך יוצרים סדר יום הגיוני?
כל תינוק הוא אחר, יש לו רצונות אחרים ודרכים אחרות להראות מה הוא רוצה. יש תינוקות שבחודשים הראשונים ישנים כל היום, אחרים עירניים יותר ביום ונרדמים לאורך הלילה (כמה כיף להוריהם), ויש כאלו שמשלבים בין תנומות בשעות קבועות ובין שעות ערות, ממש כמו שסדר היום המומלץ מכתיב. כדי להתחיל ולגבש סדר יום, ערכי כמה ימים של תצפית על התינוק וגם על הרגלי היומיום שלך, אלו שאת רוצה להביא לידי ביטוי בסדר היום. אחרי שלושה – ארבעה ימים תוכלי לסגל סדר יום נוח יותר ולתקן במקומות שיש צורך בשינוי.

סדר היום הוא דינמי
בכל כמה חודשים תצטרכי לשנות את סדר היום ולהיות גמישה יותר. עונות השנה ומזג האוויר, שמאפשרים בקיץ לצאת יותר מהבית ובחורף להתכנס ולבלות יותר זמן איכות בין השמיכות, ההתפתחות של הילד לאורך השנה הראשונה וגם שינויים כמו חזרה לעבודה וליווי של מטפלת, כל אלו מכתיבים שינויים בסדר היום.
סדר היום צריך להישאר בעל מבנה קבוע, אבל ניתן לשנות אותו בהתאם לגיל המתפתח, כאשר יש צורך בפחות שעות שינה ביום, יש יותר זמן ערות והבילויים בחוץ מתארכים.