הפמיניזם, המאבק נגד דיכוי נשים והחתירה לשוויון מגדרי יצרו מציאות לא פשוטה עבור האישה המודרנית.
נשים של היום הן חזקות יותר, מועצמות יותר ובטוחות יותר בעצמן, אך אלו גם נשים שנקרעות הרבה יותר מבעבר בין הרצון לנהל חיי משפחה כסדרם לבין הצורך בקריירה ובהתפתחות אישית-מקצועית.
הקושי של נשים לחזור לעבודה בעודן מניקות הוא אחד מהביטויים המרכזיים לכך.
על שאיבת חלב, בוס מודע ומה שביניהם
חלב אם מספק את כל הצרכים התזונתיים של התינוק שלך ומחזק את המערכת החיסונית שלו.
על כן, ברור לך שאת רוצה להמשיך להניק כל עוד התינוק שלך ידרוש זאת. יחד עם זאת, החזרה לעבודה, לשגרה אינטנסיבית של עשייה מאתגרת ומלאת סיפוק נראית לך קוסמת ואת אפילו קצת מחכה לכך.
אלא ששתי עובדות אלה אינן חייבות בהכרח לסתור זו את זו. כיום, נשים רבות מוצאות פתרונות יצירתיים שיאפשרו להן להמשיך בהנקה במקביל לחזרתן לעבודה. משאבות הנקה הן מהפתרונות הנפוצים יותר בקרב נשים המתחבטות בדילמה המתוארת לעיל. באמצעות משאבת חלב יכולה האם לשאוב מראש את כמויות החלב הדרושות לתינוק בזמן היעדרה. בהנחה שהחלב מאוחסן בתנאים הולמים, הרי שהוא יכול להישמר משך כל זמן היעדרה של האם, כך שמתי שהתינוק רעב המטפלת יכולה להאכיל אותו בחלב אם מבקבוק. המעבר של התינוק מיניקה הישר משד האם ליניקה מבקבוק הוא משמעותי אומנם, אך במידה והוא יורגל בהדרגה לאכול מבקבוק בתקופה שלפני חזרת האם לעבודה, הרי שהשינוי לא יהיה חד וקשה מידי עבורו. עם החזרה לעבודה ובמקביל לשאיבת החלב, רצוי גם ליצור מודעות בקרב המעסיק להיותך אישה מניקה. בישראל נהוג להקצות "שעת הנקה" ביום לכל אישה במשך שנה מיום הלידה. שעת הנקה זו מאפשרת לאישה לצאת מוקדם יותר מהעבודה כדי להניק את התינוק, זאת באופן ששעות אלה אינן מנוקות ממשכורתה החודשית.
חזרה לעבודה והנקה- מעבר קשה עבור האם לא פחות מאשר עבור התינוק
על אף הכמיהה לחזור לעבוד, זכרי כי החזרה לשגרה לאחר שלושה חודשים מופלאים בהם בילית רוב היום במחיצת התינוק שלך עשויה להיות לא פשוטה. הגעגועים לתינוק, הקושי להיות רחוקה ממנו והעומס והלחץ המאפיינים התנהלות של יום עבודה ממוצע- כל אלה עשויים לעורר בך הצפה של רגשות, תסכול ועצב.
כל התחושות הללו הן טבעיות והן ייעלמו בהדרגתיות כחלק מתהליך ההסתגלות שלך והאדפטציה למציאות החדשה. היי סבלנית וקבלי את הדברים ברוח טובה.