סדר פסח הוא אף פעם לא אירוע קל לעיכול עבורנו. כשאנחנו רווקים אנחנו חוששים להגיע מפאת השאלות שתשאל הדודה על דייטים רווקות וכל מה שמסביב וכשאנחנו נשואים בלי ילדים אנחנו נתקלים בשאלה "מתי אצלכם?". כשאנחנו נוסעים לארוחת ליל הסדר עם תינוק אנחנו נתקלים באתגרים הרבה יותר מסובכים, בין האירוח החברתי ובין המטלות השוטפות שכרוכות בנסיעה עם תינוק.
איך עוברים סדר פסח עם תינוק בשלום וחוזרים הביתה כדי לספר? ואולי לישון שנת לילה טובה וארוכה? אלו כמה טיפים שיקלו עלייך.
ארזי תיק נוח עם כל מה שאת צריכה
החלפת חיתול מהירה, הנקה בצ'יק ואולי דווקא מנת חלב. קחי איתך את כל מה שאת יכולה ויעזור לך לעבור את שעות הסדר הארוכות בשלום. אם את נוסעת למקום רחוק לכבוד הסדר, היערכי לנסיעה.
משאבת חלב תעזור לך להצטייד במנות חלב טריות לזמן הנסיעה ולליל הסדר, כך שלא תצטרכי לעצור ולהניק או להניק במהלך הארוחה. בנוסף, קחי איתך בגדים להחלפה, בגדי תינוקות, חיתולים, שמיכת פעילות לפריסה על השטיח, צעצועים שיעסיקו את התינוק וכל מה שיכול להקל עליך.
שאבי מראש מנות חלב מספקות
אם את מניקה או שואבת באופן קבוע חלב אם, היערכי מראש. קחי איתך משאבת חלב או שאבי בשעות שלפני הסדר והביאי איתך מנות חלב מספקות למהלך הערב. כך תוכלי לשבת לשולחן ולהאכיל את התינוק תוך כדי הארוחה או קריאת ההגדה.
צרי פעילויות שניתן להנות מהן במהלך הסדר
כאמור – קחי איתך שטיח פעילות אותו תוכלי לפרוס על השטיח בסמוך לשולחן האוכל, הביאי צעצועים כמו כדור, ספרי תמונות או אוניברסיטה, הביאי מוזיקה לתינוקות לדרך או כל פריט אחר שהתינוק אוהב לשחק איתו ויוכל לשעשע אותו במהלך השעות הארוכות של ליל הסדר.
דאגי לאמצעי לינה נוח
יש תינוקות שקל להם לישון בעגלה, אחרים מעדיפים את הלול ויש כאלו שהסלקל הוא המקום הנוח להם ביותר. לפני שאת יוצאת אל ליל הסדר, דאגי לסידור שינה שאת יודעת שהתינוק שלך אוהב. כך הוא יוכל להירדם בשעות הערב והלילה במקום זר, להנות משינה טובה בזמן הסדר ולהרגיש בנוח. לול מתקפל הוא פתרון נהדר לימי חגים, כך גם טרמפולינה וסלקל.
חלקי את האחריות עם בן הזוג
כדי ששניכם תוכלו להנות מליל הסדר, מהמאכלים ומהחברה, חלקו ביניכם את המטלות ואת זמן הטיפול בתינוק במהלך הערב. כדאי לדבר על הנושא מראש ולהיות ערוכים לחלוקת העבודה. חלוקה כזו תאפשר לשניכם להרגיש את החג, להנות מהאוכל ולנהל שיחה של בוגרים עם בני המשפחה והחברים.
אם יש אפשרות – הישארי לישון
נסיעה ארוכה עם תינוק היא לא פשוטה, בטח לאחר יום מתיש כמו ערב החג. אם ישנה אפשרות להישאר לישון במקום שבו נערך הסדר, אמצי אותה בחום. כך תוכלי לקום נינוחה ורגועה, בלי לחץ ולא תצטרכי לחזור הביתה בשעות מאוחרות עם תינוק קטן.
מציוד כמו משאבת חלב ועד לניהול נכון של הזמן ושל הנטל, כך תוכלי לשרוד את החג בשלום וזכרי, אחרי כל חג יש מוצאי חג וחזרה ברוכה לשגרה. או בקיצור, הכל עובר.